top of page
KK PIK              Odbori društva | Kontakti | Galerija

Konjeniški klub PIK

Konjeniški klub PIK​

 

Namen ustanovitve kluba je bil povezati oziroma združiti posameznike, ki imajo konje vendar se ne ukvarjajo s tekmovalnim športom. Klub je bil ustanovljen tudi zato, ker se je v konjeništvu razvila nova panoga oziroma disciplina - pohodništvo, kot ga nekateri imenujemo tudi treking jahanje, ki v občini Domžale še ni bil razvit.

 

Klub sestavljajo člani ne le iz matične občine, temveč tudi iz sosednjega Trzina, Ljubljane, Lukovice, Mengša,..

 

Konjeniške panoge s katerimi se pretežno ukvarjajo člani kluba so:

  • rekreativno jahanje,

  • udeleževanje konjenic, povork,

  • udeleževanje tekem spretnostnega jahanja,

  • udeleževanje galopskih tekmovanj in

  • vprege.

PRIDRUŽITE SE NAM!

Klub  je odprt za nove člane, nove podvige in nove idje.

Zato vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite, da skupaj odkrijemo lepote jahanja in razsežnosti lepot Slovenije.

Delovanje kluba
 

Program kluba je organizacija in izvedba pohodov – konjenic – na katerih se udeleženci oziroma sodelujoči seznanijo s kulturnimi in turističnimi značilnostmi občine Domžale in sosednjih občin.

 

Člani kluba se udeležujejo drugih prireditev in konjenicah, ki jih organizirajo konjeniška društva iz celotne Slovenije in s tem predstavljajo občine Domžale zunaj njenih meja.

 

Vsako leto KK Pik organizira tudi pustno kresovanje na Zagoriškem hribu. Prav tako vsako leto klub sodeluje tudi na pustnem karnevalu na Viru.

Ima organizirano tudi športno rekreacijo za člane kluba, ki poteka vsako sredo v telovadnici Osnovne šole Preserje pri Radomljah.

 

Trenutno je v klubu 40 članov.

 

Sodelovanja

Vse od ustanovitve klub dobro sodeluje s Turistično kulturnim društvom Rova, Gasilskim društvom Rova in KS Rova ter drugimi konjeniškimi društvi po Sloveniji.

Da klub lahko uspešno deluje, gre zahvala tudi turistični kmetiji Pr'Soud in Pr'Čeh, ter vsem aktivnim članom kluba.

 

 
Kratka zgodovina kluba

Konjeniški klub Pik je bil na pobudo Zdeneta Zobavnika ustanovljen na Štefanovo, na dan zaveznika konj, 26.12.2000. Na tem sestanku je bilo imenovano tudi vodstvo kluba.

Prvi občni zbor je bil januarja leta 2001, udeležili pa so se ga posamezniki iz ožje in širše okolice. Klub je s svojim delom začel zelo resno, saj je že 8. februarja 2001 izvedel prvi pohod pod imenom »Slovenski kulturni praznik na konjskih hrbtih«. Posebna promocija občine Domžale in kluba je bila 17. februarja 2001, ko so se člani klub udeležil Prinčevega karnevala na Ptuju.  Do leta 2009 je bilo organiziranih že 9 pohodov. 

bottom of page